Voor een goede nachtrust kies je een pocketvering matras

Word jij weleens wakker ‘s ochtends en voel je je geradbraakt in plaats van uitgerust? Je hebt genoeg uren geslapen, maar je hebt het gevoel alsof je er maar een paar hebt meegepakt. En je gewrichten doen zeer, om nog maar te zwijgen over hoe warm je het hebt gehad. Om goed te functioneren overdag heb je een goede nachtrust nodig en een pocketvering matras kan je hierbij helpen. Deze matrassen staan bekend om hun goede gewichtsverdeling, uitstekende ventilatie en vochtregulering. En aangezien we één derde van ons leven in bed besteden, is een goede matras nooit een slechte investering.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras kan natuurlijk niet alle slaapproblemen oplossen, maar het levert je wel de beste condities aan voor tijdens je nachtrust. Zo bestaan deze matrassen uit een aantal springveren die zich in een zakje bevinden, zodat ze elkaar niet aan kunnen raken. Tussen de verschillende zakjes zit lucht. De veren zorgen voor een evenredige verdeling van je gewicht, terwijl de lucht tussen de veren een goede ventilatie bewerkstelligt. Dat betekent dat je gewrichten worden ontlast en dat de matras goed ventileert en de temperatuur kan reguleren. Daarnaast gaan pocketvering matrassen, zoals die van Droomidee, langer mee dan een standaard matras en zullen daardoor soms zelfs goedkoper uitpakken op de lange termijn.

Pocketvering matrassen en gewrichtsproblemen

Voor mensen met gewrichtsproblemen zoals artritis en reuma is een goede matras essentieel. Niet alleen helpt het met het verlichten van de pijn overdag, maar de patiënt zal niet elk uur wakker worden om een andere positie te zoeken. Doktoren schrijven pocketvering matrassen daarom dan weleens voor in combinatie met een traagschuim toplaag. Deze vormt zich naar het lichaam en zal helpen de klachten nog meer te verlichten. Een goede start van de dag begint met een goede nachtrust en door een goede matras aan te schaffen kan jij ook uitgerust naast je bed staan in de ochtend.